SCC Hohkakivihormi

Pohjoismainen, testattu ja CE-merkitty tuote

SCC-Hohkakivihormit valmistaa tanskalainen Scancore Skorstenssystemer, jolla on yli 20 vuoden kokemus hohkakivihormien valmistuksesta, erityisesti Pohjoismaisiin oloihin.

Hormit on CE-merkitty ja testattu harmonisoidun tuotestandardin EN 1858 mukaisesti. SCC-Hohkakivihormi on lisäksi testattu täyttääkseen suomalaiset T600-lämpöluokan erityisvaatimukset läpivientien suhteen.

SCC-Hohkakivihormit sopivat liitettäväksi kaikkiin tulisijoihin. Elementtejä tehdään useampia eri kokoja ja niiden keveydestä johtuen hormi sopii hyvin asennettavaksi myös raskaiden tulisijojen päälle.

Helppo asentaa. Ei sisäputkia, eristeitä tai valuja.

Verrattuna perinteiseen harkkohormiin on SCC-Hohkakivihormi todella helppo ja nopea asentaa.

Kun kyseessä on kuivalla polttoaineella, kuten puulla tai pelletillä toimiva tulisija voit unohtaa keraamiset sisäputket, eristeet ja valut. Koska hohkakivestä valmistetut hormielementit kestävät erinomaisen hyvin lämpöä, ei niiden sisään tarvitse asentaa erillistä keraamista sisäputkea, eristeitä tai tehdä valuja. Vain märällä polttoaineella, kuten öljyllä tai kaasulla toimivat tulisijat tarvitsevat keraamisen sisäputken.

Tästä syystä asennus on niin helppoa, että sen voi tehdä vaikka itse!
SCC-Piiput suosittelee kuitenkin ammattiasentajaa käytettävän hormin pystytykseen.

Tekniset tiedot

  • SCC-hohkakivihormi on yhden elementin hormijärjestelmä.
  • Hormielementit valmistetaan islantilaisesta murskatusta hohkakivestä, jonka sidosaineena käytetään sementtiä.
  • Hormielementtien asennuksessa käytetään erikoisliimaa ja hormin ulkopinta voidaan sisätiloissa joko rapata, slammata tai laatoittaa.
  • Vesikaton yläpuolinen hormin osuus voidaan joko pellittää, rapata tai slammata.
  • SCC-hormijärjestelmä on CE-merkitty, testattu harmonisoidun tuotestandardin EN 1858 mukaisestija sille myönnetään 30-vuoden toimivuustakuu.
  • Valittavissa olevat lisävarusteet SCC-Hohkakivihormiin: Elementti liima, hormipellit, nuohousluukut asennuskehyksineen, läpiviennin eristeet, läpiviennin tiiviistyssarjat, läpiviennin peitelevyt (valkoinen), hormin tuentasarja ja pellityssarjat vesikatolle varusteineen (värit: musta, tumman harmaa ja tiilen punainen). Kysy lisää varusteista jälleenmyyjiltämme.